poszukiwanie vana do 25 tysięcy zł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthezz1014
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez Dijkstra
    tylko na dworze bedziemy stac??
    ja nie moge w srode i w czw. W piatem moze bym z familia wpadl
    Przecież można do środka wejść - w M1 jest McDonald. :P Ew. McDonald w Rudzie Południowej, ale tam ostatnio ciężko z miejscami siedzącymi i parkingiem.

Na razie mam dwie propozycje.
    1. To restauracja "vabank", dużo miejsc siedzących, lecz niestety 'ciulaty' parking. Ale 200 metrów dalej jest inny, większy i tam możemy zaparkować. Zaraz pod moim domem, więc mogę podejść pieszo i % :hehe:

2. http://www.parkowa.pl/ Restauracja Parkowa. Duży parking + piękny krajobraz jesienią i duży parking. Problemem jest dojazd, ale najwyżej mogę po kogoś wyjechać. Restauracja jest na granicy Zabrza/Rudy. Dojazd ul. Kokota lub Ks. Niedzieli.
  • sew1981
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10986
    • Fiat

Taki mam nietypowy temacik. Brat ma sporą rodzinkę - 3 synalków i ma 3 wozy - 2x scorpio i ticola...ostatnio wpadł na pomysł,żeby jednak pozbyć się scorpiaków i kupić jakiegoś vana rodzinnego. mówi ze najlepiej sharan lub alhambra w tdi.
    Co byście polecili? do 25 tysięcy złotych?
    Też myśle że alhambra albo sharan..ewentualnie galaxy. Czym one w ogóle się różnią poza wyglądem? i jaki silnik sugerujecie żeby był najmniej awaryjny i ekonomiczny? bo samochód typu espace chyba odpada prawda? francuz....a tym bardziej awaryjne i paliwożerne voyagery.
    za wszelkie sugestię dziękuje.

A jak jakiś koneser był chętny to będzie sprzedawał 2x forda scorpio:
    1. 2.3 16v (147km) - zetec automat (1995 rok)
    2. 3.0 v6 24v (207km) - cosworth automat (1996 rok)
    obydwa na sekwencyjnym gazie
    samochody niezłe i wygodne - i mają powera, ale nie na kieszeń rodzinki

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez sew1981
      Też myśle że alhambra albo sharan..ewentualnie galaxy. Czym one w ogóle się różnią poza wyglądem? i jaki silnik sugerujecie żeby był najmniej awaryjny i ekonomiczny? bo samochód typu espace chyba odpada prawda? francuz.
      Błąd Espace nie będzie wcale bardziej awaryjny od Sharana i spółki. Zdecydowanie bardziej wolałbym kupić Espace IV niż któregoś z niemieckiej trójcy.
      Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

Tu coś masz o niemiecko-hiszpańskich (choś produkowanych w Hiszpanii) trijaczkach: http://www.autogaleria.pl/forum/showthread.php?t=12446
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• jacog
          Rider
          • 2008
          • 420
          • Felicia I (6U1)

Espace IV jeżeli nie diesel to będzie dobry wybór. Z diesli chyba tylko 2.0dci jest dostatecznie trwały ale rzadko spotykany.

Polecam poczytać:

Komentarz

• Spory
            Ambiente
            • 2006
            • 119

A ja zaproponuje inny kierunek, bardziej orientalny - MAZDA MPV o np. taka http://moto.allegro.pl/item100237085..._oplatach.html

Znajomy powozi taką tylko w beznin 2.3. BARDZO sobie chwali.

Komentarz

• sew1981
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10986
              • Fiat

Spory, ładna mazda fakt, ale raczej diesel wchodzi w gre.
              na to chyba wygląda, że galaxy najlepiej się prezentuje w relacji ceny i wyposażenia, tak przykładowo..można "ghia" wyhaczyć, oczywiście z dobrej ręki - a nie to, ale dla przykładu:

co sądzicie o takiej opcji? te 116 konne tdi to awaryjne jednostki? to jest pompowtrysk, co to jest za engine? bo 90 kuni to raczej za słabe

[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 12:55 ]
              jacog, renault...no nie wiem a 1.9 dci?

środek ma dziwaczny to autko trochę, kwestia gustu...

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

jacog, renault...no nie wiem a 1.9 dci?
                Na pewno nie warto pchac się w 2.2 DCI bo ten silnik jest totalnie nieudany. 1.9 DCI mozna kupować. Ma on standartowe probelmy każdego jednego nowoczesnego diesla na rynku niezależnie od marki
                Ja polecałbym do Espace IV jednak silnik benzynowy 2.0 T.

[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 12:59 ]
                środek ma dziwaczny to autko trochę, kwestia gustu...
                Dla mnie środek jest piękny Komfort jazdy też niesamowity.
                Czarny Elegance

Komentarz

• Misiekoctavia
                  Elegance
                  • 2005
                  • 891

Osobiście odradzam Espace. Może i jest tak samo awaryjny jak "trojaczki" ale co z tego jak wszystkie Renault są ta skonstruowane, że aby wymienić jedną błachą część trzeba rozebrać pół auta albo mają jakieś dziwaczne patenty technologiczne z, którymi podczas eksploatacji jest tylko problem, a wiem co mówię bo wujas miał kiedyś Espace.
                  Teraz jeżdzi Alhambrą 1.9TDI 130KM i jest zadowolony. Większych usterek nie notuje choć ostatnio coś mu szwankuje dogrzewacz komory silnika. Ja osobiście trzejechałem się Alhambrą i stwierdziłem, że ten silnik jednak szału w tym aucie nierobi :P no i zawieszenie troche głośno pracuje.
                  Wziął bym poduwagę konkurencję z kraju kwitnącej wiśni np. coś właśnie od Mazdy albo Toyoty.

Komentarz

Pracuję...